День комп’ютерника та програміста

Цьогоріч в Україні 13 вересня відзначають День комп’ютерника та програміста (або в народі просто – День програміста). Дата свята обрана не просто так, адже його святкують саме на 256 день року. 256 — це максимально можливе число елементів будь-якої системи з 8-бітним кодуванням. Причому, 256 = 28, де два символізує двійкову систему числення, а вісім — кількість бітів в одному байті – найвище значення ступеня числа два, при якому виходить число менше, ніж днів у році. Це тризначне число можна виразити всього через один байт інформації.


В цей день вшановують тих, хто змінює світ за допомогою рядків коду.
Тому шановні студенти ІТ-спеціальностей, колеги, випускники ННІКНУП та вся ІТ-спільнота, вітаємо нас з цим святом! Бажаємо винахідливості, кмітливості та креативу в роботі та навчанні, благополуччя, щастя і удачі в житті. Нехай кожен наш день буде запрограмований на успіх!
Для того, щоб працювати в IT сфері потрібно володіти не тільки талантом, а й цілеспрямованістю – наука не дається легко. Тому витримки, наполегливості у досягнені мети, віри у свої сили та всіх гараздів!

З повагою, дирекція ННІКНУП!